Allround coverband Marconi Sound Machine
party foto
Logo met piano
  • © 2022 MSMBAND 0

Wie zijn MSM BAND

Klik op een foto voor meer informatie over de bandleden van de M.S.M/ BAND

Stacks Image 73

HELEEN
ZANG & KEYBOARDS

Heleen zong eerder dan ze kon praten. Haar hele familie is muzikaal, ook haar broers, zusje, neefjes, nichtjes, vader en oom hebben altijd gezongen. Rondom de piano, maar ook tijdens zanglessen op het Jeugdtheater Hofplein waar zij vanaf haar 8e tot haar 18e elk weekend te vinden was en in meerdere producties de hoofdrol had. Ze is een echt podiumdier: staat daar met een gemak alsof het haar tweede natuur is. Door  veel samen te zingen met haar broers en zusje heeft ze het meerstemmig zingen ontwikkeld, wat van pas komt in elke partyband!

Ook heeft ze piano gespeeld, eerst klassiek en later in bandjes via de SKVR muziekschool in Rotterdam, maar haar hart ligt bij het zingen. Vele musicals, bandjes, en later studentencabaret volgden, waar ze teksten en muziek schreef.

Sinds begin 2020 is ze leadzangeres en backing vocalist bij Marconi Sound Machine. Met haar powerstem en theatraal charisma weet ze bij elk optreden de zaal in te pakken. Samen met Lisanne zingt zij de sterren van de hemel en blaast ze het dak bij ieder feest er gegarandeerd af!!
Stacks Image 42

LOUIS
BAS & ZANG

Louis was bassist in een groot aantal coverbands, zoals Sue Ann’s Command welke de opmaat werd van de zeer succesvolle partyband Blue Train uit Rotterdam. Hij tourde met deze partybands en top 40 bands succesvol door binnen- en buitenland. Aldus deed Louis jarenlang ervaring op bij bedrijfsfeesten, evenementen en huwelijksfeesten op verschillende locaties, zoals theater, feesttent, grand-cafe en exclusieve locaties.

Omdat de (domein)naam ‘Blue Train’ in 2005 door opportunisten gekaapt bleek te zijn heeft Louis de bandnaam in ‘Marconi Sound Machine’ moeten wijzigen. En dit keer is de naam wél vastgelegd bij het BBIE (Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom).

Tussen de bedrijven door hield Louis Burgerhout zich bezig met projecten en invalwerk voor andere bands, zoals: Bull-it en Again, en hij verzorgde hij de begeleiding van diverse artiesten.

Naast basgitaar en backing zang behoren ook de geluidstechnische aspecten, inclusief het geluidsontwerp (zoals de P.A., monitors, belichting, backline en krachtstroom) tot zijn professionele expertise.
Stacks Image 60

THOMAS
DRUMS & VOCALS

Tijdens zijn jeugd in Frankrijk komt de jonge Thomas meteen in aanraking met muziek. Zijn vader is zanger/gitarist in een bekende lokale band en al snel staat het joch langs de bühne zijn oren klaar te stomen voor het echte werk. Op zijn 10e speelt hij al gitaar in een Beatles coverband, maar drummen blijft hem intrigeren. Een aantal proeflessen verder en Thomas is verkocht: drummen is zijn ding.

Lessen op het Conservatorium van het dorp leggen de basis van zijn spel en op zijn 15e zit hij alweer achter de drums in zijn vaders coverband met als gevolg dat hij een aantal grote optredens in Parijs mag spelen.

Sinds zijn verhuizing naar Nederland in 1999 heeft Thomas in talloze bands gespeeld van blues naar covers, van tributes naar heavy fusion rock maar één ding blijft onmiskenbaar: zijn gevoel voor groove en time keeping. Zijn grote held is Jeff Porcaro (Toto, Michael Jackson, Elton John en honderden andere artiesten) en dat kun je meteen horen aan zijn spel. Geen solo’s, geen drukke partijen en technische toestanden… nee, Thomas speelt in dienst van de muziek en van de liedjes en zorgt er samen met zijn medemuzikanten voor dat de band als een geheel het hoogste niveau van kwaliteit behaalt. En dat is nou precies waar het om draait bij de MSM Band…
Stacks Image 103

LISANNE
ZANG & UKULELE

Dat Lisanne geboren is om haar stem te laten horen, is duidelijk. Ze kwam er achter dat ze kon zingen rond de leeftijd van 8 jaar, doordat haar blokfluit lerares aan haar ouders aangaf dat blokfluitles niks voor haar was, maar zij wel mooi kon zingen. Toch was het pas op latere leeftijd dat zij echt aan de slag ging met muziek. Rond 15 jaar startte ze met zangles en begon ze in haar eerste bandje. Verschillende bandjes volgde waar zij steeds meer podiumervaring op deed, voornamelijk op lokale feesten en bruiloften.

Tijdens haar reis van 4 maanden door Azië heeft zij ook niet stil kunnen zitten op muzikaal gebied. Ze sprong op elk podium dat ze tegenkwam in Thailand, Vietnam en Indonesië. Daarnaast heeft ze in Sri Lanka in verschillende strandtentjes opgetreden samen met haar vriendin en ervaren pianiste.

Lisanne is sinds begin 2020 leadzangeres en backing vocalist bij Marconi Sound Machine. Met haar warme en veelzijdige stemgeluid en haar positieve energie weet ze bij elk optreden de harten van het publiek te veroveren. Samen met Heleen zingt zij de sterren van de hemel en blaast ze het dak bij ieder feest er gegarandeerd af!!
Stacks Image 55

PAUL
GITAAR

Paul komt uit een omgeving waar live muziek en optredens niet weg te denken zijn. Van jongs af aan is hij in vele opzichten bezig met muziek. Hij speelt onder andere in schoolbandjes en in bands met vrienden op bruiloften en evenementen. Zijn interesse ligt van jongs af aan vooral bij gitaar maar hij maakt ook wat uitstapjes naar andere instrumenten en doet hierdoor brede kennis op van muziek.

Paul doet veel inspiratie op bij grote gitaristen als Eric Clapton, George Benson en John Mayer maar ook Pat Metheny en Charlie Hunter. Daarnaast vind Paul extra affectie voor disco en funk muziek. Hij speelt graag ritmische slag gitaar en doet daarvoor inspiratie op bij onder andere Nile Rodgers en Rob Harris (Jamiroquai). Paul vult als slag gitarist de overige bandleden van Marconi Sound Machine perfect aan en zorgt voor een solide, funky en soulvolle basis van het uitgebreide repertoire.
Stacks Image 65

JOS
GITAAR

Zo lang hij zich kan herinneren is Jos gek op muziek en sinds een jaar of 30 (tjonge, de tijd vliegt…) speelt hij gitaar. Sinds zijn eerste schoolband heeft hij jarenlang ervaring opgedaan in bands met zowel eigen werk als covers.

Hij haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de classic rock en blues, denk aan gitaristen als Brian May, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan, maar ook Joe Satriani, Steve Vai en Nuno Bettencourt. Jos speelt het liefst nummers waarin hij lekker los kan gaan op de solo’s, maar gaat ook graag tekeer op de soul, disco, funk en popsongs in het Marconi Sound Machine repertoire.